Telefoonnummer:
074-2771555
Telefoonnummer: 074-2771555

LeefFIT

Leefstijl is volop in de media, kranten en TV staan er bol van! Recent nog twee uitzendingen van Radar over statines en leefstijl. Ook doet de Vereniging Arts en Leefstijl veel belangrijk werk om leefstijl meer handen en voeten te geven in de spreekkamer van de huisarts en het ziekenhuis. Onder andere door congressen, bijscholingen en voorlichting.

En dat is maar goed ook, want de zorgkosten schieten door het plafond. Bijna 100 miljard euro per jaar waarvan slechts 5% wordt besteed aan preventie. Dat betekent dat we in feite alleen maar aan het repareren zijn en niet bezig met voorkomen dat mensen ziek worden.

En dat terwijl de laatste jaren zeer effectieve leefstijlprogramma’s zijn ontwikkeld zoals bijvoorbeeld “Keer Diabetes Om”; een programma waar mensen door een groep zorgprofessionals intensief worden begeleid en vaak al in de eerste dagen hun insuline kunnen stoppen en binnen een week hun tabletten.

Ook de overheid en zorgverzekeraars hebben eindelijk de ogen geopend dat het tij moet worden gekeerd en dat leefstijl een grotere rol moet krijgen in het zorgstelsel. Patienten komen vanaf 2019 in aanmerking voor begeleiding door een leefstijlcoach, de zogenaamde Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Deze coaches begeleiden patienten volgens een aantal vaste, door het RIVM goedgekeurde leefstijlprogramma’s. Het probleem is echter dat er op dit moment nog veel te weinig leefstijlcoaches zijn in Twente.

Respons heeft deze positieve ontwikkelingen de afgelopen jaren op de voet gevolgd en daar zelf ook een actieve bijdrage aan geleverd door organisatie van bijscholingen over voeding, nauwe contacten met vereniging Arts en Voeding, bezoek van congressen en deelname in een preventiewerkgroep in Twente. 

De afgelopen jaren heeft ons intensieve contact met andere zorgverleners geleid tot de ontwikkeling van een eigen leefstijlprogramma, genaamd LeefFIT! In dit programma worden patienten 6 maanden lang intensief begeleid op gebied van gezond bewegen en gezonde voeding. Dat doen ze onder begeleiding van de volgende zorgprofessionals:

Martijn van der Waart - huisarts, Alie Franke, Daniella van der Horst en Marlon Esmeijer, onze praktijkondersteuners, Sylvia Jelierse – diëtiste, Caran Somsen – diëtiste, Bert Roos – mental coach, Raymond Cramer – personal trainer en Amanda Koning – fysiotherapeut. 

In maart 2019 hebben we een druk bezochte informatie-avond gehouden in het wijkcentrum van Slangenbeek, waarna geïnteresseerden zich konden inschrijven voor het programma LeefFIT. In mei zijn 15 deelnemers enthousiast gestart! De deelnemers worden uiteraard intensief gevolgd en hopelijk zien we na 6 maanden goede resultaten. 

Voor meer informatie over ons LeefFIT programma kunt u contact met ons opnemen. 

LeefFIT

Contact

Telefoon 074-2771555
 

Huisartsenpraktijk Respons

Straatsburg 21
7559 NM Hengelo
Telefoon:
074-2771555
Fax:
074-2771333
Voor spoed toets 1
Routebeschrijving >

Thuisarts-logo