Telefoonnummer:
074-2771555
Telefoonnummer: 074-2771555

Praktijkondersteuning

Wat is een praktijkondersteuner?

De praktijkondersteuner heeft een aanvullende opleiding gevolgd speciaal gericht op het werken in een huisartsenpraktijk. Zij heeft specifieke kennis op het gebied van chronische aandoeningen, zoals diabetes mellitus ("suikerziekte"), astma/COPD en hart- en vaatziekten.  

Wat doet de praktijkondersteuner?                                                        

De praktijkondersteuner in onze praktijk houdt spreekuren voor patienten die bekend zijn met diabetes, een hart- en/of vaataandoening, hoge bloeddruk, een hoog cholesterol of COPD ("emfyseem"). Patienten krijgen een persoonlijke uitnodiging voor dit spreekuur. Er vindt dan een inventarisatie plaats van de klachten en de risicofactoren mbt de gezondheid. De resultaten worden met de huisarts besproken, de huisarts blijft eindverantwoordelijk voor de zorg. Samen met de patient wordt bekeken op welke manier de gezondheidsrisico's verminderd kunnen worden of hoe de klachten beter kunnen worden behandeld. 

In onze praktijk zijn zes praktijkondersteuners werkzaam.

Diabetes/cvrm (hypertensie, hart en/of vaataandoening)

Alie Franke, Daniella van der Horst-Vasterink en Marlon Esmeijer verrichten de controles cvrm ( hypertensie, hart en/of vaataandoening) en voor diabetes (suikerziekte). Marlon heeft aanvullend een spreekuur voor patienten met COPD. 

AlieDaniella

 

 

Psychische zorg

Koen Tinselboer en Karin Evers zijn praktijkondersteuners voor de psychische zorg. Zij brengen psychische klachten nader in kaart en geven kortdurende behandeling. Meer informatie klik hier.

KoenKarin

Psychische zorg jeugd


Mirjam Brinkman is praktijkondersteuner psychische zorg jeugd.

Mirjam

Ouderenzorg


Jessica Flierman is praktijkondersteuner ouderenzorg.

Jessica

Contact

Telefoon 074-2771555
 

Huisartsenpraktijk Respons

Straatsburg 21
7559 NM Hengelo
Telefoon:
074-2771555
Fax:
074-2771333
Voor spoed toets 1
Routebeschrijving >

Thuisarts-logo